Anmeldelse: Barbarian

Bill Skarsgård får uventet besøk i Barbarian.

Handling

Barbarian handler om Tess (Campbell), en ung kvinne som søker jobb hos en dokumentarfilmskaper i Detroit. Siden hun ikke bor i nærheten, leier hun et hus, som dessverre viser seg å være dobbeltbooket av Keith (Skarsgård). De bestemmer seg for å gjøre det beste ut av situasjonen, men allerede den første natten begynner det å skje merkelige ting...

Tips: Hvis du finner et tau i kjelleren - ikke dra i det. Hvem vet hva som kan dukke opp...

Jo lenger filmen går, jo mer avsporet, intens og ekkelt blir det, men humoren forblir samtidig til stede mens filmen virkelig skremmer. En fin balanse som må være vanskelig å oppnå.

Skuespillere

Georgina Campbell spiller hovedrollen som Tess, og rundt henne ser vi Bill Skarsgård som leieboeren Keith og Justin Long som den uinteresserte hus-eieren AJ. Jeg var skeptisk til Long spesielt fordi han vanligvis lager komedier og ikke skrekkfilmer, men han gjør en virkelig god jobb som den arrogante skuespilleren han spiller. Sammen med Georgina Campbell og Bill Skarsgård, er filmen veldig godt fremført.

Georgina Campbell og Justin Long i Barbarian.

Også Kate Bosworth dukker opp som en birolle, dog bare som en stemme, så det kan vel klassifiseres som en liten cameo. Detroit som by gjør seg også bra som en "karakter" i filmen, de forfalne gatene tilfører virkelig en atmosfære.

Vurdering

Barbarian er en virkelig underholdende og samtidig skremmende film om hvilke grusomheter som kan skjule seg der du minst forventer det. Den er fylt med ekle scener som virkelig holder høy kvalitet.

Barbarian spiller effektivt på våre vanligste frykt - mørke rom og hva som skjuler seg der i mørket.

Dette er en skrekkfilm du må se hvis du liker skrekk minst litt - hele historien holder høy kvalitet og det er til tider så avskyelig at du vil vende blikket bort. Akkurat som det skal være.

Vurdering

Barbarian får poengsummen 7 av 10.

Sammendrag

Jo lenger filmen går, jo mer ekkelt blir den - men den balanserer hele tiden perfekt mellom skrekk, thriller og en slags avskyelig komedie. Volden kommer tilsynelatende ut av ingenting og forsvinner like raskt. Det gjør den mye mer spennende.


Artikkelen handler om

Skrevet av
Casper Nilsen

Kommentarer

Ingen kommentarer enda.

    Kommentar