Anmeldelse: We're All Going to the World's Fair

Hvor skummel er egentlig skrekkfilmen We're All Going to the World's Fair?

Det blir enklere og enklere å lage filmer, og på grunn av det dukker det også opp smalere og smalere filmer - og We're All Going to the World's Fair kan man absolutt si både ser ut og føles som en "nullbudsjettfilm", på godt og vondt.

Handling

Filmen handler om tenåringen Casey (Cobb), som skal gjøre en utfordring på nettet som kalles for World's Fair Challenge - en utfordring der de som tar den på seg begynner å oppleve overnaturlige symptomer som de dokumenterer på video.

Casey med selvlysende farge i ansiktet.

Egentlig handler kanskje ikke utfordringen om at man faktisk får overnaturlige krefter, men heller at folk på internett later som og lyver for å bli sett og likt - og jo lenger tiden går, desto mer desperat blir Casey for å bli sett også.

Skuespillere

Den debuterende skuespilleren Anna Cobb spiller hovedrollen som jenta Casey, og hun gjør det faktisk strålende. Hun virker desperat, usikker og som om hun ikke helt vet hva hun vil, så i den rollen passer hun faktisk utmerket.

En stor del av filmen foregår i et mørkt rom foran dataskjermen.

Siden filmen handler om nettopp ensomhet, er det ikke så mange flere skuespillere enn henne, men en person hun får kontakt med når hun tar på seg utfordringen spilles av Michael J. Rogers, som også viser fram en ensom og desperat karakter på en overbevisende måte.

Vurdering

Jeg skal være tydelig på at jeg trodde at We're All Going to the World's Fair skulle være en skrekkfilm, og det er det virkelig ikke. Det er heller en ganske interessant (men langsom) studie i hvordan det er å være ung i dag, med den stadig overvåkende verdenen på internett.

Skjer det virkelig overnaturlige ting med de som tar på seg utfordringen?

Det er på en måte gripende at filmens hovedkarakter Casey så desperat prøver å få folk til å se på videoene sine og at hun tar på seg utfordringen "World's Fair Challenge" i håp om å bli sett, men det er dessverre ikke særlig interessant.

Filmen har ikke nok å si eller vise fram for at det skal få deg til å heve øyebrynene. Forutsigbart og, dessverre, kjedelig.

Vurdering

We're All Going to the World's Fair får poengsummen 3 av 10.

Sammendrag

Til tross for at filmen på en god og ganske gripende måte skildrer desperasjonen med å bli synlig online og finne sin identitet i verden, har den ikke så mye å komme med. Den virker både kjedelig, for lang og for vag til å være interessant som verken thriller eller skrekkfilm.


Artikkelen handler om

Skrevet av
Casper Nilsen

Kommentarer

Ingen kommentarer enda.

    Kommentar