De beste filmene i 2023

Nytt år, nye filmer. Vi lister opp noen av høydepunktene som vil vises på kino dette året.

Knapt har vi rukket å trekke pusten etter at 2022 ble avsluttet med høydepunktet Avatar: The Way of Water, før det er på tide å begynne å se fremover mot årets storfilmer. Selv om ikke hele årets kinorepertoar er planlagt ennå, er det absolutt mange godbiter vi allerede vet vil komme.

Premieredatoer kastes ikke sjelden om, så husk at de kan endres, men her følger noen av de største høydepunktene som vi forventer at 2023 vil by på, som vi kjenner til akkurat nå.

Filmer vi ser frem til i 2023

A Man Called Otto

Den amerikanske nyinnspillingen av den svenske filmen En mann ved navn Ove. Eller den amerikanske tolkningen av boken, hvis man vil. Ove heter Otto og spilles av Tom Hanks, men ellers er historien den samme med en gretten mann som mykner opp når han blir kjent med sine nye naboer.

Biopremiere 13. januar.

The Fabelmans

Steven Spielberg har både skrevet og regissert denne mer eller mindre selvbiografiske filmen om sin barndom, da han med filmkameraet i høyeste hugg innså at han ville bli filmskaper. Filmen har Michelle Williams og Paul Dano i rollene og musikk av John Williams.

Biopremiere 3. februar.

Ant-Man and the Wasp: Quantumania

Ant-Man (Paul Rudd) er tilbake i sin tredje film når kvantumrommet skal utforskes, og innsatsene er høyere enn noen gang. Vi introduseres for den nye superskurken Kang (Jonathan Majors#) og spørsmålet er om alle våre helter engang overlever møtet med den mektige erobreren.

Biopremiere 15. februar.

The Whale

Storartet comeback for Brendan Fraser som spiller den overvektige læreren med tvangsmessig oppførsel som forsøker å gjenopprette forholdet med sin datter. Regi av Darren Aronofsky.

Biopremiere 10. mars.

Super Mario Bros. filmen

Verdens mest kjente rørlegger skal opp på lerretet igjen. Denne gangen er det datagenerert animasjon som gjelder, og av det vi har sett hittil ser det barnslig morsomt ut. Chris Pratt gir stemmen til Mario og får selskap av blant andre Charlie Day (Luigi), Anya Taylor-Joy (Peach) og Jack Black (Bowser).

Biopremiere 7. april.

Guardians of the Galaxy Vol. 3

I vokternes tredje film må Peter Quill (Chris Pratt) og hans sammensatte vennegjeng igjen beskytte universet, men også en av gruppens medlemmer, samtidig som han fortsatt sørger for Gamora (Zoë Saldaña). Mislykkes de kan det bety slutten for dem alle.

Biopremiere 3. mai.

Fast X

Vi har kommet til film nummer ti i serien som startet for hele 22 år siden. Hva den skal handle om er fortsatt hemmelig, men tør vi å gjette på raske biler, pang-pang, en og annen eksplosjon og litt slåsskamp? Den sammen med den ellevte filmen er tenkt å være finalen på Fast-sagaen.

Biopremiere 17. mai.

Spider-Man: Across the Spider-Verse

Etter fem års ventetid er det endelig tid for oppfølgeren til den hyllede Spider-Man: Into the Spider-Verse. Spider-Man slår seg sammen med Gwen Stacy og masse andre edderkoppmennesker for å bekjempe ondskap. I multiverset. Den tredje og siste filmen i trilogien kommer allerede neste år.

Biopremiere 2. juni.

Indiana Jones and the Dial of Destiny

For femte og siste gang svinger Harrison Ford pisken som alle vår favorittarkæolog. Han får følge av sin gudinne datter Helena (Phoebe Waller-Bridge), men mye mer enn det har ikke blitt avslørt ennå.

Biopremiere 28. juni.

Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One

Etter flere forsinkelser - den opprinnelige premieren var planlagt sommeren 2021 - er det endelig tid for den syvende MI-filmen. Tom Cruise og gjengen skal takle noen siste umulige oppdrag. Dead Reckoning: Part Two kommer allerede neste år, og avslutter filmserien som startet allerede i 1996.

Biopremiere 12. juli.

Oppenheimer

Cillian Murphy spiller tittelrollen i Christopher Nolans film om atombombens far, J. Robert Oppenheimer. Fantastisk rollebesetning med Emily Blunt, Matt Damon, Robert Downey Jr., Florence Pugh og Gary Oldman for å nevne noen. Hoyte bak kameraet og Ludwig skaper musikken.

Biopremiere 21. juli.

Dune: Part Two

Den avsluttende halvdelen av Denis Villeneuves filmatisering av Frank Herberts Dune. Timothée Chalamet blir Muad'Dib og kjemper videre mot Harkonnen-klanen på ørkenplaneten Arrakis.

Biopremiere 1. november.

Enda mer?

Selvfølgelig vil det være mange flere filmer å se frem til. Babylon kommer i januar, Disney slipper en live-action-versjon av Den lille havfruen om sommeren, roboter kjemper i Transformers: Rise of the Beasts, Pixar leverer Elemental og Margot Robbie spiller Barbie.

Så hent fram kalenderen og merk av datoene for akkurat dine favoritter!


Artikkelen handler om

Skrevet av
Lykke Hansen

Kommentarer

Ingen kommentarer enda.

    Kommentar