Stephen Strange hopper mellom parallelle universer med det nye tilskuddet America for å forhindre at alt går galt.
Vi så nylig Doctor Strange i den siste filmen i MCU, Spider-Man: No Way Home, hvor han ved et uhell slipper inn mennesker fra parallelle universer mens han forsøker å hjelpe Peter Parker, og ikke alle disse besøkende er direkte snille. Nå må han igjen hoppe mellom parallelle universer når en ung jente med en uvanlig evne dukker opp i New York.
Handling
Mareritt plager Stephen Strange (Cumberbatch) om natten, men om dagen er det bryllupet til en venn som står for tur. Det er ikke hans eget, dog. Han er for opptatt til det, pluss at hans fem år lange bortgang har satt en stopper for hans eget kjærlighetsliv. Dessverre blir festen avbrutt av opptøyer i gatene utenfor når et gigantisk monster på jakt etter byttedyr skaper kaos.
Byttet viser seg å være America Chavez (Gomez), og møtet hennes og Strange blir startskuddet for en intens reise mellom ulike parallelle universer, ikke bare for å redde livene i Amerikas verden, men også for å redde flere univers fra undergang.
Skuespiller
Filmens tittelkarakter spilles akkurat som før av Benedict Cumberbatch, og han får selskap av sin navnebror Wong, som er tilbake som Wong. Vi gjenkjenner også Rachel McAdams og Elizabeth Olsen i rollene som Christine Palmer og Wanda Maximoff, og vi ser også Chiwetel Ejiofor som Mordo.
Faktisk ser vi en hel masse kjente fjes gjennom filmen, men for ikke å ødelegge noen overraskelser vil jeg ikke liste dem opp her. Se på rollebesetningen på eget ansvar!
Det store nye tilskuddet er imidlertid Xochitl Gomez som spiller America Chavez, jenta med en evne som er så ettertraktet at hun blir jaget av monstre og enda verre ting gjennom flere universer.
Av hovedpersonene Strange, America og Wanda er selvfølgelig Cumberbatch og Olsen betydelig varmere i klærne enn sin nye kollega Xochitl Gomez, men faktum er at Xochitl Gomez klikker veldig bra med spesielt Cumberbatch men også resten av ensemblet.
Anmeldelse
Doctor Strange in the Multiverse of Madness er den første filmen i MCU som faktisk bygger på det som skjedde i en av seriene, ettersom vi nå får se mer av hva som skjedde og skjer med Wanda etter WandaVision. Hun gikk tross alt gjennom en personlig tragedie i serien og hadde en bestemt bok i sin besittelse, og nå skal vi se hvordan den har påvirket henne.
Selv om filmen ikke er fryktelig lang, føles det likevel som om den kunne vært forkortet noen minutter. Spesielt et par kampscener (hvis det nå kan kalles kamp når det er magi man kjemper med) føltes litt for lange, selv om de ikke kan være over på to sekunder.
Det er ikke en nyskapende eller gripende film på noen måte, men mer en stabil levering fra Marvels side. Det er en film som – bortsett fra overraskelsene – ikke skiller seg nevneverdig narrativt ut. Til tross for noen små likheter i bruken av multivers, skiller den seg ikke mye ut fra andre MCU-filmer som f.eks. Spider-Man: No Way Home.
Det er verdt å vite at det er en mid credit-scene som er av det viktige slaget, og en post-credit scene som er mer humoristisk.
Jeg var mellom å gi den en sterk sekser eller en svak sjuer, men endte på sistnevnte takket være at filmen var veldig fint utført, presenterte en ny karakter som har et stort potensial, og brukte multiverset på en måte som ga høy grad av fanservice.
Likevel, å åpne døren til multiverset kan vise seg å være en ulempe for Marvel. Det kan føre til at vi som publikum ikke bryr oss så mye om karakterer og hendelser siden de kan være fra et annet univers, og dermed miste litt av det som gjorde MCU så spesielt. Dette kan bli en utfordring for Marvel i fremtiden, men foreløpig er det godkjent.
Vurdering
Doctor Strange in the Multiverse of Madness får poengsummen 7 av 10.
Kommentarer
Ingen kommentarer enda.