Anmeldelse: Freaky

Hvor god er den skrudde skrekkkomedien Freaky, der morder og offer bytter kropp?

Handling

Tenåringsjenta Millie (Newton) blir jaget av en morder (Vince Vaughn), og akkurat når hun tror at livet tar slutt, skjer det noe rart - de utløser ved et uhell en eldgammel forbannelse som betyr at de begge bytter kropp.

Kathryn Newton løper rundt med en motorsag på jakt etter – seg selv, men ikke helt.

Filmen handler altså om to ganske alvorlige problemer: Hvordan kan hun, nå i kroppen til en middelaldrende mann, unngå å bli myrdet av personen som nå besitter kroppen hennes, og hvordan kan hun vende tilbake til sin opprinnelige kropp?

Skuespillere

Filmens hovedroller spilles av Kathryn Newton og Vince Vaughn, og dermed bytter deres respektive roller ganske raskt etter at filmen starter. Rundt dem er det en haug med bifigurer som ikke lager mye oppstyr, men de som er der mest er Millies beste venner spilt av Celeste O'Connor og Misha Osherovich.

Hovedrollene Vince Vaughn og Kathryn Newton bytter kropp ved et uhell rett før han klarer å drepe henne.

Jeg lurte faktisk på hvorfor Vince Vaughn i det hele tatt ville være med i denne filmen, men så snart jeg skjønte at han skulle løpe rundt og spille en tapt "tenåringsjente", følte jeg at dette kunne passe bra. Og riktignok er den underholdende, selv om den mister sjarmen relativt raskt.

En som imidlertid leverer gjennom hele filmen er i stedet Kathryn Newton, som viser seg å være veldig god til å spille en hensynsløs seriemorder.

Manus og regi

Denne manusideen er utvilsomt ganske god, og ja, den er faktisk utført ganske bra også. Problemet er bare at alt er ganske bra, og konseptet mister litt av sin sjarm jo lenger filmen varer.

Vurdering

Freaky er litt som Freaky Friday, men omgjort til en tenåringsskrekkfilm. Alt i alt er den ingen stor film, men den er tydelig underholdende til tross for det — og bra for de som vil ha en enklere og lettere skrekkfilm å se sammen med vennene sine.

Vurdering

Freaky får poengsummen 5 av 10.


Artikkelen handler om

Skrevet av
Casper Nilsen

Kommentarer

Ingen kommentarer enda.

    Kommentar