Anmeldelse: Guardians of the Galaxy Vol. 3

Endelig er den tredje og siste delen av Guardians of the Galaxy-sagaen her!

Etter seks års venting får Guardians of the Galaxy en avslutning.

Handling

Filmen handler om at Knowhere plutselig blir angrepet, som etter en del slåssing fører til at alles favoritt-vaskbjørn Rocket blir alvorlig skadet. Det viser seg imidlertid at han ikke kan repareres uten "nøkkelen" for å låse opp hans biomekaniske kropp.

Chris Pratt som Peter Quill / Star-Lord.

Chris Pratt spiller igjen Peter Quill, også kjent som Star-Lord.

Hele Guardians-gjengen drar derfor ut på et løp mot klokken for å finne ledetrådene som kan redde Rockets liv - en reise til hans ukjente fortid.

Musik

Hvis det er noe som kjennetegner Guardians of the Galaxy-filmene, så er det at de spiller nostalgisk musikk non-stop - og akkurat så er saken i den tredje utgaven, noe vi selvfølgelig håpet på.

Guardians of the Galaxy i slow motion.

Det er mye slow motion og god musikk i denne filmen.

Det kommer kanskje ikke som en overraskelse, men filmen er full av gode og stemningsfulle låter som også blir vevd inn i filmmusikken som er komponert av John Murphy - som er overraskende god i filmens mer følelsesladde scener.

Manus og regi

Guardians of the Galaxy Vol. 3 er, akkurat som de tidligere filmene, skrevet og regissert av James Gunn - og det er definitivt en engasjerende og spennende film. Han har en unik måte å både skrive og regissere på, og det fortsetter å fungere som hånd i hanske.

Guardians i romdrakter.

Guardians infiltrerer en base ute i rommet på jakten etter Rockets fortid.

Det er tydelig på mange måter at dette er Gunnss siste bidrag i denne serien, for han sparer ikke på kruttet - det er lange scener uten klipp, mye av humoren vi elsker og mer følelsesladet enn tidligere.

Omdømme

Jeg hadde høye forventninger til denne filmen, dels fordi jeg hadde lest at den skulle være trist og dels fordi det er et avsluttende kapittel på Guardians-sagaen. Jeg kan imidlertid si med en gang at jeg ikke ble skuffet; den er god på mange måter og veldig, veldig underholdende - akkurat som det skal være i en Guardians-film.

Dave Bautista som Drax er skadet.

Jakten på ledetråder viser seg å være farligere enn de trodde.

Det passer imidlertid kanskje ikke alle at den er mer følelsesladet enn tidligere, og dessuten mer skremmende enn tidligere. De yngre i publikumet vårt syntes at filmen til tider var ganske tøff og trist, men de elsket selvfølgelig filmen som helhet. Vær bare forberedt på at det kan være litt mørkere enn det pleier å være.

Filmen er virkelig underholdende og garantert noe du må se hvis du liker de tidligere filmene.

Guardians of the Galaxy: Vol 3 har norsk kinopremiere i dag, onsdag 3. mai 2023.

Positivt

  •   Gjengen er tilbake!
  •   Deilig humor som vanlig

Negativt

  •   Mer alvorlig enn tidligere filmer

Vurdering

Guardians of the Galaxy Vol. 3 får poengsummen 8 av 10.

Sammendrag

Den avsluttende delen av Guardians of the Galaxy-sagaen er veldig godt laget, morsom og gripende - kanskje litt for gripende for den morsomme og avslappede stilen som mange elsker. Det er imidlertid ingen tvil om at du må se denne filmen hvis du liker Guardians-gjengen eller Marvel-filmer generelt.


Artikkelen handler om

Skrevet av
Lykke Hansen

Kommentarer

Ingen kommentarer enda.

    Kommentar