Anmeldelse: Mission: Impossible - Dead Reckoning: Part One

Ethan Hunt er tilbake i et storslått actioneventyr!

Filmen med årets lengste tittel har hatt premiere - men er den verdt å se?

Handling

Verden står overfor en helt ny trussel; en kraftig kunstig intelligens har begynt å trenge seg inn i datasystemer over hele verden, tilsynelatende uten å gjøre noe, i hvert fall foreløpig. Det virker imidlertid som det finnes to nøkler som kan brukes for å deaktivere den - nøkler som flere forskjellige grupper nå prøver å få tak i.

Tom Cruise som Ethan Hunt.

Ethan Hunts nye oppdrag blir ikke bare å få tak i de to nøklene før alle andre, men også å finne ut hvor disse nøklene faktisk skal brukes - for det virker som om ingen vet det.

Skuespillere

Hovedrollen i Mission: Impossible-serien, den hemmelige agenten Ethan Hunt, spilles som vanlig av Tom Cruise. Ved sin side har han som tidligere Simon Pegg, Ving Rhames og Rebecca Ferguson - og midt blant dem dukker lommetyven Hayley Atwell opp, som kanskje har bitt over seg mer enn han kan tygge (karakteren altså, skuespilleren gjør en utmerket jobb).

Rebecca Ferguson returnerer i rollen som Ilsa.

Som vanlig i disse filmene gir alle skuespillerne virkelig alt de har, og det gjelder i absolutt alle scener. Det er en utrolig høy energi som virkelig utstråler actionfilm - utrolig bra.

Intens action

At Mission: Impossible-filmene dreier seg om actionscener og ville stunt vet dere nå, og denne filmen er intet unntak; de løper langs tog, velter biler, hopper med motorsykler og hopper i fallskjerm - og de gjør det virkelig.

Tom Cruise gjør sine egne stunts i filmen - jo galere, desto bedre.

Overraskende er mange av deres ville stunt faktiske, så hvis du får for deg at noe er juks, bør du se på bakomscenematerialet; du kommer nok til å bli overrasket over hva de utsetter skuespillerne (spesielt Cruise) for.

Vurdering

Så hvor bra er filmen? Jeg syntes det er litt vanskelig at det bare er den første av to filmer, samtidig som filmen allerede er veldig lang. Totalt vil denne historien ta omtrent 6 timer å fortelle - med et års ventetid halvveis (neste film har premiere i 2024).

Tom Cruise og Hayley Atwell havner i trøbbel.

På den andre siden er det oppfriskende med ekte stunt og en godt regissert actionfilm som denne, så jeg er litt usikker på karakteren. Filmen er uten tvil verdt å se for alle som liker action, Mission: Impossible historisk sett eller bare Tom Cruise generelt.

Dette er den beste actionfilmen du kan se på kino akkurat nå, uten tvil.

Premiere i dag

Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One har norsk kinopremiere i dag, 12. juli 2023.

Følger kommer

Som dere har forstått nå, fortsetter historien i oppfølgeren; del to kalles Mission: Impossible - Dead Reckoning - Part Two og får premiere neste sommer, 26. juni 2024.

Positivt

  •   Mange godt utførte actionscener
  •   Imponerende stunt - de som gjøres i virkeligheten, altså

Negativt

  •   Litt for mye snakk av og til
  •   Første del av to
  •   For lang for sitt eget beste

Vurdering

Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One får poengsummen 7 av 10.


Artikkelen handler om

Skrevet av
Casper Nilsen

Kommentarer

Ingen kommentarer enda.

    Kommentar