Anmeldelse: Past Lives

Past Lives har blitt kraftig omtalt på festivaler rundt om i verden — med rette.

Handling

Når Nora (Lee) emigrerer fra Sør-Korea til USA, mister hun kontakten med sin beste venn. Først etter mange år får de kontakt igjen og begynner sakte, men sikkert å finne ut mer om hverandre.

Hae Sung, Nora og hennes mann Arthur.

Enda mer tid går, mye har skjedd i livene deres — Nora for eksempel har giftet seg med amerikaneren Arthur (Magaro) — når de til slutt bestemmer seg for å møtes i New York. Kan deres lengsel etter hverandre føre til noe?

Skuespillere

Hovedrollene Nora og Hae Sung spilles av Greta Lee og Teo Yoo, der spesielt Lee skiller seg ut som en fantastisk skuespillerinne. Hun er så overbevisende og følelsesladet at hun gjør hele filmen interessant på egen hånd.

Det gifte paret Nora og Arthur spilles av Greta Lee og John Magaro.

Hennes mann Arthur spilles av John Magaro, som også skiller seg ut — han er virkelig god i rollen som mannen som ikke helt forstår situasjonen, men føler at det kan være noe på gang. Riktig bra.

Vurdering

Past Lives er akkurat en sånn film som jeg ofte blir fanget av, med et lite fokus på bare noen få mennesker, vakkert foto og gode skuespillere. Min kone pleier å kalle det for "filmer der ingenting skjer", noe som er å misse poenget. Det skjer masse — men ingen superhelter slåss, det er sant.

Greta Lee er virkelig god i hovedrollen som Nora.

Selv om jeg synes filmen var virkelig god, føles det som at det burde ha vært mer substans her. Handlingen er ganske enkel, og filmen utspiller seg omtrent slik man forventer. Slutten er virkelig god og løfter helhetsinntrykket, men jeg hadde ønsket flere emosjonelle og dypere scener.

Uansett er det en virkelig god dramafilm som du må se hvis du elsker film.

Vurdering

Past Lives får poengsummen 7 av 10.

Sammendrag

Tidligere Liv er et enkelt, men sterkt drama om å forlate sitt hjemland og om det spesielle båndet som venner fra fortiden kan bety. Den er vakkert filmet og med utmerkede skuespillerprestasjoner, men noe mangler for å nå toppkarakter.


Artikkelen handler om

Skrevet av
Lykke Hansen

Kommentarer

Ingen kommentarer enda.

    Kommentar