Anmeldelse: Spider-Man: Across the Spider-Verse

Endelig er oppfølgeren til Spider-Man: Into the Spider-Verse her - men lever den opp til forventningene?

Handling

Etter hendelsene i den første filmen er det nå mye rot å rydde opp i multiverset, noe som vår hovedperson Miles Morales ufrivillig havner midt i. Jakten på feil ledes av Spider-Man 2099, Miguel O'Hara, og han er fast bestemt på å sende hjem alle som ikke er i universet de hører til.

Skurken The Spot er fast bestemt på å hevne seg på Miles Morales for hvordan livet hans ble ødelagt.

Samtidig som Gwen Stacy og Peter B. Parker hjelper Miguel O'Hara med å samle sammen anomalier, dukker det opp en ny skurk; The Spot fikk merkelige krefter da han ble utsatt for Kingpins kolliderer i den første filmen, og jakter nå på Miles Morales for å ta ut sin hevn.

Skuespillere

Flere stemmeskuespillere kommer tilbake i denne filmen; både Shameik Moore som Miles Morales, Hailee Steinfeld som Gwen Stacy, Jake Johnson som Peter B. Parker og Brian Tyree Henry og Luna Lauren Vélez som Miles' foreldre Jefferson og Rio.

Den indiske Spider-Man, Pavitr Prabhakar, spilles av Karan Soni.

Blant de nye stemmene hører vi Daniel Kaluuya som Spider-Punk, Issa Rae som Spider-Woman, Jason Schwartzman som The Spot, Oscar Isaac som Spider-Man 2099 og Karan Soni som den indiske Pavitr Prabhakar.

Musikk

I tillegg til den fantastiske animasjonsstilen disse filmene har, synes jeg også musikken er noe som virkelig skiller seg ut, og selv om det ikke er like gode sanger i oppfølgeren, er filmmusikken helt suveren.

Den unike animasjonsstilen og den virkelig gode musikken passer filmen perfekt.

Komponisten Daniel Pemberton er også tilbake i denne filmen og fortsetter sitt unike preg der han blander hiphop med orkestermusikk for å skape et friskt og veldig passende lydspor der det betyr aller mest.

Dom

Dette er uten tvil en underholdende og stilig animert film, men den har veldig lite av det som gjorde den første filmen magisk - og det er åpenbart at den egentlig bare fungerer som en bro til neste film, nemlig 2024's Spider-Man: Beyond the Spider-Verse.

Den nye filmen har akkurat samme grafiske stil som vi elsket i den første filmen.

Det føles dessverre litt som om de gikk glipp av en gylden mulighet til å gjøre noe virkelig bra med denne filmen, i stedet for å binde sammen posen i en tredje og siste film. Uansett er den definitivt verdt å se, fordi du ellers ikke vil forstå hva som foregår i film tre.

Premiere

Spider-Man: Across the Spider-Verse har kinopremiere i Norge fredag ​​2. juni 2023.

Positivt

  •   Samme fantastiske stil som tidligere
  •   Virkelig god musikk - akkurat som i den første filmen

Negativt

  •   Føles som en mellomfilm, en "bro" mellom film en og tre

Vurdering

Spider-Man: Across the Spider-Verse får poengsummen 7 av 10.

Sammendrag

Oppfølgeren til den første filmen om Miles Morales etterlater dessverre mye å ønske, men til tross for det er det utvilsomt en verdt å se ​​film - spesielt med tanke på den kommende tredje filmen i serien.


Artikkelen handler om

Skrevet av
Lykke Hansen

Kommentarer

Ingen kommentarer enda.

    Kommentar