Anmeldelse: Super Mario Bros Filmen

Endelig er Nintendos etterlengtede animerte spillefilm her — vi har sett Super Mario Bros. filmen!

Handling

Rørleggerne Mario og Luigi har akkurat startet et rørleggerfirma i hjembyen sin, New York, og kommer på avveie under sitt første oppdrag. Plutselig står de foran et stort mystisk rør som suger dem inn i en magisk verden - de har havnet i Soppriket.

Peach Mario og Toad.

Peach, Mario og Toad må forsvare Soppriket mot Bowser.

I Soppriket viser det seg at innbyggerne trenger hjelp til å kjempe mot en stor fiende: den mektige Bowser har nemlig fått tak i en stjerne som gir ham kraft til å ødelegge hele kongeriket - noe han truer med å gjøre hvis ikke prinsesse Peach gifter seg med ham.

Skuespillere

I hovedrollene hører vi Chris Pratt som Mario, Anya Taylor-Joy som Peach, Keegan-Michael Key som Toad, Jack Black som Bowser og Charlie Day som Luigi.

Chris Pratt gir stemme til Mario.

Hovedkarakteren Mario sin stemme spilles av Chris Pratt.

Alle passer utmerket i sine respektive roller, og det er særlig morsomt å høre Jack Black i rollen som Bowser — en rolle som dessuten blir betydelig mer musikalsk enn den kanskje hadde vært uten nettopp Jack Black.

For de som ser filmen på norsk, er det imidlertid norske stemmeskuespillere i stedet — her finner du alle de norske stemmene i Super Mario Bros-filmen.

Musikk

Det finnes få spill som har en så gjenkjennelig musikk som Mario-spillene, og det finnes mengder av forskjellige melodier som passer godt å ha med i filmen. Dessverre virker det som om man ikke ønsker "for mye" Mario-musikk i filmen, så det er til syvende og sist svært sparsomt med øyeblikk hvor vi får høre de klassiske musikkstykkene fra Mariospillene.

Hva syntes barna?

Jeg så filmen sammen med 6 barn i alderen 5-12 år, og jeg kan si at de elsket den alle sammen. De lo mesteparten av tiden, syntes den var spennende og til og med litt skummel av og til. De kjente igjen spillmusikken og de forskjellige stjernene og soppene fra spillene.

Mario rir på kanonkule.

Mario rir på kanonkule i Super Mario Bros-filmen.

Kort sagt kan man virkelig si at barna gir denne filmen toppkarakter!

Vurdering

Jeg er imidlertid ikke et barn, så selv om jeg virkelig synes det var gøy å få se en Mario-film av høy kvalitet, kan jeg ikke helt riste av meg det faktum at denne filmen ikke er så bra som den burde ha vært med alle disse forutsetningene. Det er særlig handlingen i filmen som er altfor banal til å fungere.

Jeg forstår at Mario-spillene har en enkel handling og at man prøver å etterligne det også her, men det fungerer dessverre ikke i en film - og spesielt ikke en film som blir sluppet i 2023. En barnefilm skal ikke handle om at man tvinger noen til å forelske seg med vold, men det er det hele denne filmen handler om.

Med det sagt tror jeg denne filmserien har det beste foran seg; disse filmene vil bare bli bedre og bedre jo flere som blir sluppet, for må ikke Illumination og Nintendo utvikle filmenes handling jo dypere inn i Soppriket vi beveger oss?

Positivt

  •   En virkelig godt laget film med gode omgivelser og animasjoner
  •   Flere morsomme øyeblikk der barna lo høyt

Negativt

  •   For dårlig historiefortelling

Vurdering

Super Mario Bros. filmen får poengsummen 6 av 10.

Sammendrag

Dette er den beste filmatiseringen av Super Mario Bros så langt - selv om det ikke sier så veldig mye - og den fungerer generelt veldig bra når du ser den sammen med barna, men kanskje ikke like bra når du ser den i voksent selskap.


Artikkelen handler om

Skrevet av
Lykke Hansen

Kommentarer

Ingen kommentarer enda.

    Kommentar