Anmeldelse: Elemental

Disney/Pixar er tilbake med en ny animert film — vi har sett Elemental.

Plott

Vi følger Ember, en jente som bor sammen med foreldrene sine i en verden som hovedsakelig består av vann-, jord- og luftskapninger. Foreldrene hennes forlot sin egen verden av ild og prøver lykken på egen hånd ved å drive en butikk i byen — en butikk de håper Ember vil overta.

Pixar er dyktige til å blande egenskapene til de forskjellige elementene — noe annet ville kanskje vært merkelig med tanke på konseptet i filmen.

Imidlertid har Ember ingen interesse av å jobbe i butikken og sliter stadig mer med å kontrollere temperamentet sitt. Etter en ulykke i butikken møter hun vannskapningen Wade Ripple, som viser henne hva som finnes utenfor verdenen – og desperat prøver å hjelpe henne med følelsene rundt å overta butikken.

Rollebesetning

Hovedrollene i filmen innehas av Leah Lewis som Ember, Mamoudou Athie som Wade Ripple, Ronnie del Carmen som Bernie, og Shila Ommi som Cinder.

Alle stemmene passer til karakterene, og de komiske øyeblikkene i filmen fungerer virkelig bra — de gjør en fantastisk jobb med å gi dette tegnefilmuniverset liv.

Anmeldelse

Så, hvor bra er Pixars film om forskjellige mennesker som må lære å leve sammen? Den starter ganske langsomt og rigid, men jo lenger filmen varer, jo bedre blir den.

Ildskapningene er ikke velkomne i den vanlige verdenen — noe hovedkarakteren Ember opplever gang på gang.

Selv om filmen blir ganske spennende mot slutten, føles den dessverre litt tom på innhold, hvor jeg skulle ønske at Pixar hadde utforsket konseptet med ild, jord, luft og vann dypere enn de gjør i filmen.

Jeg så denne filmen sammen med en 9-åring som elsket den, så for barn er det en flott film!

Positivt

  •   Vakkert animert
  •   Spennende mot slutten

Negativt

  •   Føles litt tom

Vurdering

Elemental får poengsummen 5 av 10.

Sammendrag

Elemental er en veldig vakkert animert film som, etter en humpete start, blir underholdende og spennende. Imidlertid føles den til slutt litt for tom til å få en høyere vurdering.


Artikkelen handler om

Skrevet av
Lykke Hansen

Kommentarer

Ingen kommentarer enda.

    Kommentar