Anmeldelse: Nimona

Den animerte filmen Nimona overrasker — skikkelig.

Handling

Når Ballister, en ridder i en futuristisk by, blir fengslet for drapet på dronningen, har han ingen annen mulighet enn å flykte. Snart møter han den kaos-elskende tenåringen Nimona - som viser seg å være nettopp det vesenet han har sverget å beskytte byen mot, og som har evnen til å anta hvilken som helst form.

Ridderne beskytter byen mot ondskapsfulle vesener - og når Ballister havner på feil side av loven, må han flykte.

Sammen prøver de å finne ut hvem som fengslet Ballister, og hvorfor. Ganske snart viser det seg at ikke alt er helt slik lederne i byen sier...

For hele familien

Denne filmen har en virkelig herlig humor, og den viste seg å passe hele familien vår - alle mine barn elsket den fullstendig. Aldri før har jeg hørt så høye latter sammen her hjemme, alle fire lo og hylte om og om igjen.

Alle de ulike formene som Nimona kan ta, gjør at denne filmen overrasker igjen og igjen.

Saken er den at humoren faktisk ikke føltes så "billig" heller - filmen er morsom på ekte, og på en måte som virkelig passer både filmens stil og handling. I tillegg er det noen vitser som er mer rettet mot voksne gjennom filmen - det settes alltid pris på når man ser filmer med barna.

Skuespillere

Stemmen til Ballister av Riz Ahmed (og han ligner faktisk ganske mye på ham!) og Nimona av Chloë Grace Moretz. Begge passer veldig godt i rollene og har en god dynamikk.

Nimona som en gigantisk, rosa neshorn.

Siden filmen har mye humor, er det viktig at skuespillerne har god timing og overbevisende stemmer, og de får toppkarakter fra meg. Virkelig bra.

Vurdering

Dette er den beste animerte filmen jeg har sett på flere år, og jeg ser ganske mange filmer med barna. Den har alt - vakre animasjoner, god musikk, en tiltalende historie og god humor.

Filmen har en unik stil med riddere som beskytter en futuristisk fremtidsby.

Denne filmen har akkurat den Disney-magien som Disney selv ikke helt har klart å skape med sine siste filmer. Se den i dag!

Positivt

  •   Sterk historie

Negativt

  •   Litt skummel mot slutten

Vurdering

Nimona får poengsummen 8 av 10.

Sammendrag

Et sterkt eventyr som virkelig har "Disney-magien" — noe som Disney selv ikke har klart de siste årene. Dette er den beste animerte filmen jeg har sett på flere år.


Artikkelen handler om

Skrevet av
Lykke Hansen

Kommentarer

Ingen kommentarer enda.

    Kommentar