Anmeldelse: Encanto

Disney har sluppet sin nye animerte spillefilm Encanto - har de klart å fange magien på filmen igjen?

Den amerikanske animasjonsstudion Disney er tilbake med enda en animert musikal, Encanto.

Handling

Filmen utspiller seg i Colombia og kretser rundt jenta Mirabel, hvis familie har magiske krefter (noe de kaller "encanto"); hennes søster Luisa er superstark, hennes andre søster Isabela kan trylle frem blomster, moren hennes kan helbrede folk gjennom maten hun lager, onkelen hennes Bruno kan se inn i fremtiden, tanta hennes Pepa kontrollerer været, og hennes ene kusine Dolores kan høre alt og hennes andre kusine Camilo kan forvandle seg.

Familien Madrigal kaller sitt magiske opphav for Encanto

De bor i et magisk hus som de kaller Casita, og også det har en sterk personlighet i filmen. Men hva er Mirabels superkraft, og hvorfor? Det er akkurat det filmen handler om - å finne seg selv og forstå sin egen plass i den store sammenhengen.

Musikk

Låtene i filmen er skrevet av den suksessfulle låtskriveren Lin-Manuel Miranda, som blant annet har skrevet sanger til Vaiana og sin egen hitmusikal Hamilton. Mange karakterer har sine egne minneverdige sanger som alle sitter fast i hodet og er umulig å bli kvitt. Faktisk har barna våre lyttet til sangene i filmen om og om igjen siden vi så filmen for første gang på julaften på streamingtjenesten Disney+.

Encanto er en animert musikal med overraskende bra sanger!

Selve filmmusikken i Encanto er imidlertid skrevet av komponisten Germaine Franco og også filmmusikken holder meget høy klasse, og bidrar til at filmen til tider føles veldig "magisk", og til tider er virkelig spennende.

Anmeldelse

Encanto er en veldig spennende film som også klarer å underholde både voksne og barn gjennom hele filmen, og er dessuten en av Disneys bedre animerte spillefilmer de siste årene.

Musikalsangene er virkelig gode, med gode tekster, meninger og underholdende nummer, som stadig spilles hjemme hos oss - så se filmen med barna på egen risiko!

Vurdering

Encanto får poengsummen 8 av 10.


Artikkelen handler om

Skrevet av
Lykke Hansen

Kommentarer

Ingen kommentarer enda.

    Kommentar